En aquest món de cap per avall, els únics que segueixen guanyant són les grans companyies. El replegament cap a les llars ha fet créixer les compres en línia i els beneficis de les grans plataformes, aquestes que venen el mateix un llibre que una batedora i no consideren treballadors als seus repartidors. La potència dels seus departaments d’algoritmes i màrqueting invisibilitzen les milers de petites empreses, cooperatives i projectes diversos que produeixen i treballen en xarxes d’economia social, que intenten construir un altre món generant una altra economia alhora que presten un servei de molta més qualitat, també amb compra en línia.

Ens preguntem com serà el món post-covid, cal preguntar-se també què volem que sobrevisqui i què farem per aconseguir-ho. Les llibreries crítiques portem lluitant contra Goliat molts anys i tenim un missatge clar: fes les teves compres i anima als teus amics a comprar de forma conscient en llibreries de confiança, en llibreries properes, amb llibreters que no et consideren big data, en llibreries que acullen espais oberts a tothom, que aposten per la bibliodiversitat i lluiten per condicions de treball dignes.

El món que volem comença avui. Aquest Nadal i tot l’any, dóna suport a les veritables amazones: les petites llibreries i les llibreries crítiques de la teva ciutat.

Materials